American Express Flying Blue Platinum Card

Met een Flying Blue Platinum Card van American Express heeft u alle voordelen van een creditcard, zoals wereldwijd betaalgemak en een aankoopverzekering. Maar er is meer. Met American Express spaart u namelijk met iedere uitgave die u met de kaart doet voor Membership Rewards punten of Award Miles. Als een van de beroemdste financiële dienstverleners ter wereld kent American Express een rijke geschiedenis. Nog in 1958 begon American Express met de uitgifte van betaalkaarten, eerst nog van papier, maar vanaf 1959 van plastic. Hiermee zette American Express de standaard voor de plastic betaalkaarten zoals wij die vandaag de dag kennen. Een creditcard van American Express aanvragen duurt maar enkele minuten. Heeft u uw bruto inkomen en een geldig identiteitsbewijs bij de hand ?
Dan bent u slechts enkele stappen verwijderd van uw eigen American Express Flying Blue Platinum Card.

Voordelen American Express Flying Blue Platinum Card

 • Zonder extra kosten één extra Platinum Card en tot vier extra Gold Cards
   • Uitgebreide aanvullende reisverzekeringen
   • Wereldwijd veilig betalen, ook online
   • Hulp en advies in het buitenland met Global Assist
   • Membership Rewards spaarprogramma
   • Award Miles delen met uw extra kaarthouder(s) binnen uw American Express account kan met ‘Share & Fly’. Zo spaart u samen sneller voor een award ticket.
   • Betaal uw KLM en AIR FRANCE-boekingen in 3 gelijke maandelijkse opeenvolgende termijnen. Zonder rentekosten. Het enige dat u hoeft te doen, is na aankoop van de tickets die u rechtstreeks bij KLM en AIR FRANCE heeft betaald.

   Voorwaarden American Express Flying Blue Platinum Card

   • Een lopende prive rekening heeft bij een Nederlandse bank
   • U bent ouder dan 18 jaar
   • Een bruto jaarinkomen van minimaal € 60.000,-
   • Geen negatieve BKR-registratie

   amex flying blue platinum card

   De kenmerken van de American Express Flying Blue Platinum Card 

   • Jaarlijkse kosten

   Nu 1e jaar 50% korting + 15,000 miles cadeau

   • Bestedingslimiet

   Er is geen vaste bestedingslimiet voor uw kaart. U bouwt uw eigen bestedingsruimte op. De bestedingsruimte wordt bepaald door uw persoonlijke profiel, lidmaatschapsduur en uitgavenpatroon.

   • Inbegrepen verzekeringen en diensten

   Met de Platinum Card hebben u, uw gezin en extra kaarthouders recht op de reis- en annuleringsverzekering, indien u de reis of verblijf betaald heeft met de kaart. U kunt terugvallen op een breed aantal dekkingen, waaronder medische hulp, tandheelkundige noodbehandelingen en annuleren van uw reis. Ook diefstal, verlies of beschadiging van uw persoonlijke eigendommen, geld en reisdocumenten zijn gedekt.

   Aanvullende reisongemakkenverzekering

   De reisongemakkenverzekering vergoedt de noodzakelijke bijkomende kosten veroorzaakt door vertraging van bagage of vlucht van minimaal 4 uur. Voorwaarde is dat uw reis of verblijf is betaald met de kaart.

   Aanvullende reisongevallenverzekering

   Met The Platinum Card beschikken u, uw partner en uw kinderen over een wereldwijde verzekering bij reisongevallen. Voorwaarde is dat uw reis of verblijf is betaald met de kaart.

   Aanvullende autohuurverzekering

   Deze verzekering dekt vrijwel alle aanvullende verzekeringen die het autoverhuurbedrijf u aanbiedt, zoals de ‘collision damage waiver’ of de ‘theft protection’. Deze vergoeding geldt alleen als het autoverhuurbedrijf u toestaat om deze aanvullende en/of optionele verzekeringen niet bij de huur van de auto af te sluiten en wanneer de autohuur is betaald met The Platinum Card.

   Als uw aankoop binnen 240 dagen na aanschaf wordt gestolen of per ongeluk beschadigd raakt, dan vergoeden wij u de kosten voor vervanging of reparatie tot een maximum van € 2.500,- per gebeurtenis tot een maximum van twee claims per periode van 12 maanden.

   • Bankonafhankelijk

   American Express is bank onafhankelijk. U kunt de kaart koppelen aan iedere Nederlandse bankrekening.

   • Bescherming en preventie

   Met de American Express kaart heeft u altijd een veilig betaalmiddel in handen. Zo bent u volledig beschermd tegen fraude. Zonder eigen risico.

   • App

   Altijd inzicht in uw uitgaven, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ook via de American Express iPhone en Android App.

   • Optionele verzekeringen

   Global Assist

   Of het nu gaat om advies over het aanvragen van een visum voordat u op reis gaat, of een verwijzing naar een Engelstalige dokter of advocaat in het buitenland, Global Assist staat 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Neem telefonisch contact met ons op via +31 (0)20 – 574 5718.

   • Bijbehorende diensten

   Share & FlyAward

   Miles delen met uw extra kaarthouder(s) binnen uw American Express account kan met ‘Share & Fly’. Zo spaart u samen sneller voor een award ticket. De extra kaarthouder kan kosteloos Award Miles (deels) laten overschrijven naar de hoofdkaarthouder en vice versa.

   • Optionele diensten

   Card AlertsAmerican Express®

   Card Alerts biedt u meer controle over en inzicht in de uitgaven met uw kaart. Ontvang gratis berichtjes over uw ontvangen betalingen, uw saldo-overzicht en de aankondiging van de maandelijkse afschrijving.

   • Facturatie

   Altijd inzicht in uw uitgaven, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ook via de American Express iPhone en Android App.

   • Servicedesk

   Service medewerkers van de Ledenservice zijn te bereiken op 020 – 504 8000, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 20.00 uur.

   • Overige tarieven
   • Kosten geldopname: € 4,50 tot 3,5% per opname
   • Wisselkoers opslag: 2,3%
   • Boete te laat betalen: € 15,- tot  2,5% per 15 dagen
   • Uitgesteld betalen

   Gespreid betalen met PaySelector. Met de gespreid betalen-functionaliteit PaySelector, kunt u aankopen vanaf €200 in termijnen betalen. U kiest zelf of dat in 3, 6 of 12 gelijke maandelijkse termijnen gebeurt. De kosten voor uw betaling in termijnen zijn gekoppeld aan de rente die geldt op het moment dat u besluit een aankoop gespreid te betalen. Jaarlijks Kostenpercentage: 11,2%.

   • Rente

   Jaarlijks Kostenpercentage: 11,2%; Variabele Debetrentevoet: 10,2%. Rentevrije periode is 30 dagen na datum overzicht.

   • Sparen

   Platinum for 2

   Bent u Flying Blue Platinum-deelnemer? Kies dan voor de Flying Blue – American Express Platinum Card en vraag een gratis extra Platinum Card aan. Uw extra kaarthouder ontvangt ook automatisch het Flying Blue Platinum-deelnemersniveau. U geniet voortaan allebei van de voordelen die deze status u biedt.

   Award Miles

   Met de Platinum Card spaart u 1,5 Award Mile per euro. Bij uitgaven rechtstreeks bij KLM, AIR FRANCE of Hertz is dit nog meer: 2 Award Miles per euro. Deze Award Miles kunt u besteden aan tickets, upgrades, loungetoegang of producten en diensten bij meer dan 100 partners.

   Level Miles

   Binnen het Flying Blue programma spaart u Level Miles, deze tellen mee voor het bepalen van uw deelnemersniveau. Als u uw vliegticket rechtstreeks bij KLM en AIR FRANCE met de Flying Blue – American Express Platinum Card betaalt, dan spaart u naast de Level Miles die u op uw vlucht verdient, ook nog eens 2 Level Miles per euro. Het behouden van uw huidige deelnemersniveau wordt zo nog makkelijker – wellicht bereikt u nu zelfs het volgende Elite-niveau, met nog meer voordelen.

   Kwalificerende vluchten

   Binnen het Flying Blue-programma heeft u twee mogelijkheden om een hoger deelnemersniveau te bereiken: met kwalificerende vluchten of met Level Miles. Bij de Flying Blue – American Express Platinum Card ontvangt u ieder jaar 8 extra kwalificerende vluchten zonder dat u daarvoor hoeft te vliegen. Dit helpt u om uw niveau te behouden of om eerder een upgrade te krijgen.

   Fly now Pay later

   Betaal uw KLM en AIR FRANCE-boekingen in 3 gelijke maandelijkse opeenvolgende termijnen. Zonder rentekosten. Het enige dat u hoeft te doen, is na aankoop van de tickets die u rechtstreeks bij KLM en AIR FRANCE heeft betaald, inloggen op uw American Express online account om aan te geven welke boeking u gespreid wilt betalen.

   Award Miles saldo verlengen

   In het Flying Blue-programma blijven Award Miles geldig als u eens in de twintig maanden een vlucht met KLM en AIR FRANCE of een van de andere SkyTeam partners maakt. Als u binnen die periode niet vliegt, dan komen de gespaarde Award Miles te vervallen. De Flying Blue – American Express cards bieden hier een oplossing voor. Bij élke uitgave met de kaart wordt de geldigheid van uw totale Award Miles-saldo namelijk met 20 maanden verlengd. Zo stelt u uw Award Miles-saldo eenvoudig veilig, ook als u een periode niet vliegt.