Bkr toetsing

De registratie bij het BKR geeft een overzicht van alle leningen die u heeft afgesloten. Zo ontstaat er een goed beeld van uw financiële situatie. Heeft u veel leningen uitstaan? Weinig banken zullen u een nieuwe lening of creditcard verstrekken. De kans is dan groot dat u de lening niet meer kan terugbetalen. Bijna elke Nederlander heeft de mogelijkheid om rood te staan of heeft een creditcard. Daarom zijn meer dan 9 miljoen mensen op deze manier geregistreerd bij het BKR. Loopt u meer dan twee maanden achter met de betaling? Dan meldt de geldverstrekker dat bij het BKR. In dit geval u krijgt een ‘negatieve’ codering. Met een negatieve BKR codering heeft u grote kans dat uw creditcard aanvraag wordt afgekeurd.

Bkr codering

Het BKR in Tiel heeft 4 verschillende BKR coderingen. Elke BKR code geeft een bepaalde status aan en of het om een betalingsachterstand gaat.

BKR code A 

De BKR codering A houdt in dat er een betalingsachterstand geweest is.

BKR code 1

Er is een regeling getroffen met cliënt om tot aflossing van het krediet of lening te komen.

BKR code 2

Schuldeiser heeft nog steeds een vordering op u.

BKR code 3

Een BKR codering 3 betekent dat er een bedrag van € 250,- of meer is afgeboekt van het schuldbedrag. Wanneer een afboeking wegens totale kwijting plaatsvindt, moet tevens bij de BKR 3 codering een einddatum worden gemeld.

BKR code 4

Een BKR codering 4 houdt in dat u onvindbaar bent voor de betrokken instanties. Er is in dit geval geen vast verblijf- of woonplaats bekend.

BKR code 5

Dit is een tijdelijke code en is nieuw ingevoerd sinds 1-1-2010: betekent dat er is een preventieve betaalregeling is getroffen. Zodra die betaalachterstand is ingelost wordt code 5 weer verwijderd.

Code H

De schuldenaar is weer gaan betalen. Situatie is weer hersteld. Deze codering heeft geen consequenties meer!